728×90 – glava
728×90 – glava
Zaključena preiskava mednarodne kriminalne združbe

Zaključena preiskava mednarodne kriminalne združbe

Pridržanih je trinajst osumljencev, osem jih je v priporu

Mariborski in celjski kriminalisti so v prvi polovici maja, po večmesečni skupni preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki so jo preiskovali skupaj z avstrijskimi kolegi, izvedli zaključno akcijo in odvzeli prostost trinajstim osumljencem, ki so izvrševali kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu. 

Aretiranih je bilo trinajst osumljencev, od katerih je en državljan Makedonije. Osumljenci so kazniva dejanja izvrševali na območju Maribora, Celja in Kopra ter so v času od meseca oktobra 2014 do maja 2015 storili 103 kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog, ker so v zgoraj navedenem časovnem obdobju različnim osebam neupravičeno prodajali različne prepovedane droge.

Kriminalisti so z uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov in klasičnimi metodami policijskega dela tekom celotne preiskave zasegli 471 gramov prepovedane droge heroin, 606 gramov kokaina, 456 gramov konoplje rastline, 134 gramov hašiša, 1534 gramov amfetamina, 66 gramov kristalov MDMA in 8228 ecstasy tablet.

Zasegli so tudi več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog, več kosov vojaškega, strelnega in hladnega orožja ter 18.700,00 evrov, ki so bili pridobljeni s prodajo prepovedanih drog. Kriminalisti so na Specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 21 osumljencev.

Osem osumljenih so kriminalisti 14. 5. 2015 s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper vseh osem osumljenih odredil pripor.

Avstrijski varnostni organi so v sredo, 15. julija, opravili dve hišni preiskavi. Prostost so odvzeli eni osebi, ki so jo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Republiki Avstriji.

Za obravnavana kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X