728×90 – glava
728×90 – glava
V občini Sveti Andraž investicije potekajo, kot so jih načrtovali

V občini Sveti Andraž investicije potekajo, kot so jih načrtovali

V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah izvajajo investicije tako, kot so jih načrtovali. Pravkar pridobivajo gradbeno dovoljenje za vodovod v Spodnjih Vitomarcih, kjer bodo preplastili tudi lokalno cesto. Obeta se še novogradnja ceste, obnova stanovanjskega bloka in prevzem pogodbene pošte.

Novogradnja ceste Novinci-Župetinci, katere del dolgujejo Občini Cerkvenjak od leta 2009, bo predvidoma izvedena v dveh etapah. V kratkem bodo pričeli še z obnovo stanovanjskega bloka s katerim so se po pooblastilu vseh lastnikov prijavili na razpis EKO sklada. Obnovljeni bodo streha, fasada in okna. Poslovni prostor bo stal v centru občine na prazni parceli nekaj metrov naprej ob občinski stavbi na desni strani v smeri proti šoli. Za izgradnjo centra bo občina objavila javni razpis za izbiro investitorja.

Ob tem iz andraške občine še sporočajo, da so se meseca junija prijavili na razpis Pošte Slovenije za prevzem pogodbene pošte. V primeru pozitivne izbire predvidevajo, da bi pošta pod okriljem občine lahko pričela delovati z novim letom, z daljšim in občanom dostopnejšim delovnim časom kot sedaj.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X