728×90 – glava
728×90 – glava
Požar v okolici Slovenske Bistrice povzročil 50 tisoč evrov škode

Požar v okolici Slovenske Bistrice povzročil 50 tisoč evrov škode

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danes malo po 1. uri ponoči je izbruhnil požar v starinskem lesenem kozolcu v Hošnici v občini Slovenska Bistrica. Že čez slabo uro sta zagorela še podrast in dračje v Laporju, blizu gasilskega doma. Policisti sumijo, da je bil požar v kozolcu podtaknjen, zato nadaljujejo s kriminalistično preiskavo. 

V starinskem kozolcu so bili shranjeni različni kmetijski priključki, dve traktorski prikolici, okoli 300 kock otave in 30 okroglih bal sena. Med gašenjem sta se dva gasilca PGD Poljčane zastrupila zaradi vdihavanja dima in so ju zato odpeljali v UKC Maribor, kjer sta ostala na opazovanju. Požar je povzročil okrog 50 tisoč evrov škode. 

Za požar v Laporju odgovoren domačin

V Laporju pa je v požaru zgorelo 5-10 kvadratnih metrov podrasti in do ogrožanja ni prišlo, materialna škoda tako ni nastala. Pri tem so policisti ugotovili, da je že zvečer na svoji parceli ob gozdu 37-letni domačin zakuril smeti. Te so nato tlele do okoli 2. ure zjutraj, ko se je spet razvil ogenj in na manjši površini zanetil podrast. Kot so sporočili iz PU Maribor, bodo zoper nevestnega domačina podali predlog drugemu prekrškovnemu organu, ki mu bo izdal odločbo o prekršku.

Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o nastanku požara v Hošnici prosijo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: PU Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X