728×90 – glava
728×90 – glava
V Domu Sv. Lenarta so zmeraj aktivni

V Domu Sv. Lenarta so zmeraj aktivni

V Domu Sv. Lenarta so še pred vročimi dnevi ob vstopu v poletje pripravili tradicionalni piknik, v juniju so tri dni preživeli z dijaki Škofijske gimnazije Maribor, zapeli pa so skupaj s pevsko skupino iz Tezna.

Mnogi težko hodijo in govorijo, zaplešejo in zapojejo pa še vedno lahko

Glasbo povezujejo z dobrim počutjem in srečo, ta spodbuja delovanje naših čustev in deluje pozitivno na naše telo, zato v domu dajejo velik poudarek glasbi in petju. Nazadnje so se stanovalci razvedrili in tudi zaplesali ob lepih pesmih in ubranem petju pevske skupine s Tezna.

Medgeneracijsko druženje s „škofijci“

Že četrto leto zapored so se tri junijske dni stanovalci omenjenega doma družili z dijaki iz Dijaškega doma Antona Martina Slomška. Tudi letošnji medgeneracijski tabor je zaznamovala mladostna energija in sproščenost, glasba in dobra volja. Prvi dan druženja so preživeli ob potopisnih predstavitvah potovanj, ki so jih mladi doživeli skupaj s svojimi starši ali sošolci.

Večer pa so zaznamovale igre kot so pikado, človek ne jezi se in razne igre s kartami. Prešerno razpoloženje sta ustvarila harmonikar Zvonko in kitarist profesor Gregor, dijaki in stanovalci pa so spontano zaplesali. Medgeneracijsko druženje so sklenili s sveto mašo, ki jo je daroval upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger, s petjem pa so popestrili dijaki. Vendar s tem druženja ni bilo konec, saj so dijaki pomagali še pri zadnjih pripravah na tradicionalni piknik s svojci.

Piknik s svojci uspel

Tradicionalnega piknika z zaposlenimi in stanovalci, ki so ga pripravili v juniju se je tudi letos udeležilo veliko svojcev. Prijetna glasba, dobra hrana in pijača, pa presenečenja ob dobitkih na tomboli, so naredili skupne trenutke še lepše in prijetnejše. Zbranim je nekoliko nagajalo vreme, a to pokvarilo vzdušja na tradicionalnem druženju.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X