728×90 – glava
728×90 – glava
V Lovrencu na Pohorju avgusta že 22-ti Jezernikovi dnevi

V Lovrencu na Pohorju avgusta že 22-ti Jezernikovi dnevi

V občini Lovrenc na Pohorju se bliža občinski praznik, praznujejo pa ga zdaj že vrsto let v sklopu Jezernikovih dnevov. V Lovrencu je namreč že dobro poznana legenda oziroma pravljica o Jezerniku, po katerem je to praznovanje tudi poimenovano.

V okviru Jezernikovih dnevov se bo tako v treh tednih zvrstilo mnogo prireditev, med njimi tudi Jezernikova gostilna, ki bo že prvi dan – 7. avgusta – potem pa še pohod na lovrenška jezera, veliko športnih dogodkov, srečanje gasilskih pihalnih godb in pevskih zborov, družinska kolesarska orientacija, Jezernikov večer, spominsko obeležje „Vranov let“ v Ožbaltu.

Odvila se bo tudi zaključna prireditev ob 17. občinskem prazniku občine, kateri bo sledila gasilska veselica – to bo na zadnji dan Jezernikovih dnevov, 29. avgusta.

Letos pripravljajo tudi novost, in sicer predavanje o defenzivni vožnji in pa tradicionalno prireditev – tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, za katerega že sprejemajo prijave. Organizator tega tekmovanja je Lovska družina Puščava, tisti, ki bi želeli sodelovati, pa se lahko prijavijo še do 31. julija.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X