728×90 – glava
728×90 – glava
Indija, ne le kot počitniška avantura 4. del

Indija, ne le kot počitniška avantura 4. del

Tudi danes objavljamo del dnevnika Eve in Anite, dveh deklet, ki sta se odločili, da bosta združili prijetno s koristnim in obiskali Indijo, jo malo tudi raziskali, obenem pa počeli to, za kar čutita, da sta poklicani – pomagali pomoči potrebnim.

06-03

Na pot sta se odpravili 23. junija letos in pričujoči zapis smo z njuno privolitvijo povzeli iz spletnega dnevnika, ki sta ga pisali pred in med “dogodivščino”.
Evo ste vsi tisti, ki ste z nami pred leti letovali na Braču, lahko spoznali tudi v živo, saj je bila del naše ekipe. Tudi zato njun zapis objavljamo s toliko večjim veseljem. Morda ju povabimo tudi v studio, da nam nekatere podrobnosti razkrijeta v živo. 

Prijetno prebiranje!

06-02

 

In the jungle the mighty jungle four turists sleept last night… SUNDERBAN FOREST
Sunderban, 07/08/2015
Mesto spoznavava, še vedno bi lahko pisali o presenečenjih, a tokrat bova pisali o nečem bolj zelenem. Sredi tedna naju je pot namreč ponesla v džunglo! Rabili sva odklop, še bolj kot sva si morda misli, prva želja je namreč bila,da srečamo tigre in …
Najprej kako se je vse skupaj začelo.. Po tri urni vožnji z mini busom (vsaka vožnja je tu itak nadvse zanimiv dogodek) nas je čakala še vožnja z lokalnim čolnom (vsi so strmeli v nas, bele turiste), sledila je vožnja motorikšo (motor + prikolica, kjer sediš in te premetava na vse strani) in nazadnje še simpatično ladijco, smo nato končno prispeli v džunglo!

06-05
Sunderban ali beautiful forests ali čudoviti gozdovi. In res so! Pa ne le gozdovi.. ljudje, narava.. Ooh in najlepše od vsega – mir in tišina! Petje ptic in skržatov in še polno nekih drugih glasov živali. Pravi balzam za ušesa in mirna doza za dušo po tednih glasnega uličnega »kaosa«..

06-13
Prispeli smo v vasico z le nekaj hišami. Ljudje tu res živijo z naravo. Otroci so zunaj. Igrajo se,skupaj in ko te ugledajo prihitijo do tebe in te prikupno pozdravljajo ali pa si te le sramežljivo ogledujejo. Ne zahtevajo denarja, nadvse so navdušeni, če jih poslikaš in potem pride najbolj zanimivi del – kako izgledajo na sliki in sledi seveda smeh, smeh in smeh..
Ne bova dosti besedičili, saj misliva, da bodo že slike same po sebi dovolj zgovorne… 🙂

06-11   06-12   06-10
Nihče nama ni povedal,da morava za v Kalkuto zapakirati tudi plavutke…
Kolkata, 07/15/2015
Ne le da naju preseneča mesto, ulice, ljude, ki jih srečujeva in reči, ki sva jih že malo omenili.. tudi vreme piše svojo, posebno, svojevrstno zgodbo tu..

06-09
Bil je vroč (beri soparen) dan. Po dopoldanskem delu in okusnem kosilu, sva šli malo naokoli.. z ladijco po Hoogly river si ogledat slavna mostova.
Ob korakanju proti domu sva se slučajno ustavili v McDonaldsu (prvič zdaj) – le komu se ob tako vročem dnevu ne bi dopadel znani sladoled ;).
In še dobro da sva se, saj se je čez nekaj minut ulilo kot iz škafa. Ni bilo prvič, ne smeva biti niti presenečeni nad dežjem, saj je ne nazadnje le čas monsuna! A tokrat je vseeno padalo presenetljivo doooolgo. Seveda sva bili brez dežnika, zato sva posedeli. Vmes je še zmanjkalo elektrike in tudi McDonalds naenkrat ni bil več čisto suh pod nogami..

Ko se je situacija z dežjem malce umirila, sva odkorakali ven (beri odčofotali). In zunaj naju je pričakalo …

07-01

 

(se nadaljuje)

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X