728×90 – glava
Pestro poletno dogajanje v Selnici ob Dravi

Pestro poletno dogajanje v Selnici ob Dravi

Julij je bil kljub počitnicam v Selnici ob Dravi kar pester.

marmelada-1_resize

V soboto, 18. julija, so tako zaznamovali že 7. obletnico tržnice selniških dobrot in lokalnih izdelkov. Dogodek so s programom popestrili člani KUD Gradišče na Kozjaku. Med drugim so obiskovalci v skeču izvedeli, kakšno je sodobno življenje na deželi in kako si pomagati do več denarja, slišati je bilo tudi ljudske napeve. Društvo kmečkih žena in deklet Selnica ob Dravi je poskrbelo, da je tržnica dišala po palačinkah.

Pretekli vikend pa so v Selnici ob Dravi priredili tako imenovani SivkaFEST, ki je letos potekal prvič. Na SivkaFEST-u so filcali mila, destilirali eterično olje, pokušali marmelade s sivko, kekse s sivko, mufine s sivko, pili sivkino limonado in sivkin koktajl.

Avgust pa bodo v Selnici ob Dravi pozdravili s čaranjem nenavadnih marmelad pri Sadjarstvu Grahor na znameniti selniški Jabolčni poti, in sicer v soboto, 1. avgusta, med 15-to in 18-to uro. Na Vrablovi domačiji, čez cesto, pa se bodo obiskovalci lahko okrepčali z golažem. Na prireditvi bodo na voljo sveže sadje, kozje mleko, kozja skuta, med in še kaj se bo našlo. Še posebej dobrodošli otroci, ki bodo čarali svojo, posebno marmelado.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X