728×90 – glava
Kje vse potekajo obnovitvena dela na naših cestah

Kje vse potekajo obnovitvena dela na naših cestah

Na območju severovzhodne Slovenije je tačas odprtih več cestnih gradbišč, na katerih Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo izvaja obnovitvena dela. V veliko primerih gre za odseke, ki so že nekaj časa močno poškodovani oziroma so v slabem stanju, država pa je po več letih prizadevanj lokalnih skupnosti za njihovo obnovo zdaj vendarle našla denar in dela so stekla.

Na območju občine Lenart poteka nadaljevanje sanacije plazu na regionalni cesti Lenart-Gornja Radgona v Spodnjem Porčiču. Dela v višini 514.273,46 EUR izvaja Podjetje za gozdne gradnje in hortikulturo. Zaključek del je predviden v mesecu maju 2016.

V izvedbi je dokončanje rekonstrukcije regionalne ceste Rogoznica-Senarska skozi Biš in Ločič etapa 2. Vrednost gradbenih del, ki jih izvaja podjetje CP Ptuj znaša po pogodbi 977.914,44 EUR. Zaključek del je predviden konec novembra letos.

Izvajalec – podjetje CP Ptuj je z gradbenimi deli za dokončanje del na regionalni tako imenovani Falski cesti v Rušah začel v prejšnjem tednu. Zaključek del na Falski cesti je predviden do pričetka šolskega leta, torej do konca avgusta 2015. Do konca meseca novembra 2015 pa je predviden zaključek gradbenih del za ureditev nivojskega prehoda preko industrijskega tira bivšega podjetja Tovarna dušika Ruše, na Tovarniški cesti v Rušah. Vrednost del za dokončanje Falske ceste in za ureditev nivojskega prehoda na Tovarniški cesti znaša po pogodbi 368.759,69 EUR.

Začetek gradbenih del je v začetku avgusta predviden na cesti v ZgornjI Kungoti 1.etapa. Vrednost gradbenih del, ki jih izvaja Komunala Slovenske Gorice, znaša 1.351.338,74 EUR. Zaključek del je predviden v mesecu maju 2016.

Ob tem dodajmo, da tačas država modernizira še regionalno cesto Renkovci – Črenšovci – z deli naj bi zaključili v začetku maja prihodnje leto. Prav tako dela izvajajo na cesti skozi naselje Skakovci, zaključek investicije pa je predviden v mesecu novembru letos.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X