728×90 – glava
728×90 – glava
Povozil kolesarko in pobegnil

Povozil kolesarko in pobegnil

V nedeljo, 2. 8. 2015, okoli 19.10 je 36 letni moški vozil osebni avtomobil po asfaltirani dovozni poti stanovanjske hiše na Ptujski gori. Od te stanovanjske hiše je zapeljal vzvratno, proti regionalni cesti, kjer vozišče poteka v klancu navzdol in v levem nepreglednem ovinku. Pri vključevanju v promet na prednostni cesti je izsilil prednost 43-letni kolesarki, ki je takrat prikolesarila po desnem smernem vozišču, iz smeri Majšperka v smeri Lovrenca na Dravskem polju. Kolesarka se je trčenju skušala izogniti tako, da je s kolesom zapeljala v levo, proti sredini vozišča, vendar je voznik z zadnjim delom osebnega avtomobila vseeno trčil v desni bok kolesarke. Ta je po trčenju padla na levi bok, pod zadnji del osebnega avtomobila in se hudo telesno poškodovala. Voznik osebnega avtomobila je s kraja prometne nesreče, ne da bi ustavil in ne da bi udeleženi kolesarki nudil pomoč, odpeljal v smeri Lovrenca na Dravskem polju.

Kolesarko, ki je pravilno uporabljala varnostno čelado in ki v organizmu ni imela alkohola, so z reševalnim vozilom odpeljali v SB Ptuj.

Pobeglega voznika osebnega avtomobila so policisti izsledili ob 21.20 na njegovem domu, na območju Policijske postaje Podlehnik. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,23 mg/l alkohola. Ker je zatrjeval, da je alkohol užival tudi še po prometni nesreči, so mu policisti odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Policisti ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu, zraven tega pa bodo zoper njega podali tudi enotni obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče, kamor bodo poslali tudi vozniško dovoljenje, ki so mu ga odvzeli. Povzročitelj ima sicer že izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, vendar z odložitvijo izvršitve.

Fotografija je simbolična. Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X