728×90 – glava
728×90 – glava
Ne prezrite: danes postavljanje klopotcev!

Ne prezrite: danes postavljanje klopotcev!

Kot si lahko preberete že tukaj, bodo v Sveti Trojici in v Lenartu tamkajšnji vinogradniki postavljali klopotce. Kako bo to potekalo in kaj vse se bo ob tem dogajalo sta nam povedala naša sogovornika Peter Leopold iz Svete Trojice in Marko Šebart iz Lenarta. Prisluhnite!
Po izročilu v Sloveniji postavljamo klopotce, ki veljajo za simbol slovenskih vinogradov, od Jakoba – 25. julija do svetega Jerneja – 24. avgusta, ko grozdje začne dobivati barvo. Pod klopotcem velikokrat slišimo harmoniko in petje vinskih napitnic, kar se vsako leto zgodi tudi v Sveti Trojici, pri enem od tamkajšnjih vinogradnikov. Podrobneje o tem pa predsednik Društva vinogradnikov Sveta Trojica Peter Leopold.

 

 

Podobno kot v drugih krajih, bodo tudi v Lenartu v teh dneh postavili klopotec. Kot sporočajo iz lenarškega društva vinogradnikov, so tudi tokrat poleg dviga klopotca predvideli druženje in spoznavanje domačih krajev. Klopotec bodo postavili to soboto, osmega avgusta, ob 12. uri v krožišču pri Lena-parku. Damjan Veršič se je pogovarjal s predsednikom lenarškega vinogradniškega društva Markom Šebartom.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X