728×90 – glava
728×90 – glava
Ponovno kolesaril na avtocesti!

Ponovno kolesaril na avtocesti!

Policisti opozarjajo na previdno vožnjo s kolesi. Preteklo nedeljo so posredovali zaradi neprimerne vožnje s kolesi večkrat.

V nedeljo, 9. 8. 2015, so policisti bili ob 11.50 obveščeni, da je starejši kolesar zapeljal na avtocesto A4, in da kolesari v nasprotni smeri vožnje, od izvoza za mariborsko letališče proti Ptuju. Policisti so 86-letnega kolesarja kmalu ustavili, ga varno odstranili iz območja avtoceste in mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo zvečer, okoli 21.30 pa je 65-letni moški iz Središča ob Dravi, kolesaril po kolesarski stezi po Ljutomerski cesti v Ormožu. Pri vožnji po klancu navzdol, v smeri proti Pušencem, mu je iz koruze z desne strani skočila mačka. Ker kolesar hitrosti in načina vožnje ni prilagodil toliko, da bi ga lahko ustavil pred oviro, je zaradi zaviranja in umikanja živali padel preko krmila kolesa na kolesarko stezo in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Kolesarju, ki v organizmu ni imel alkohola, bodo policisti izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X