728×90 – glava
728×90 – glava
Poslušalci o ravnanju staršev, ki otroke puščajo v in ob avtomobilih

Poslušalci o ravnanju staršev, ki otroke puščajo v in ob avtomobilih

Že vso poletje v medijih odmevajo takšne in drugačne zgodbe o otrocih, ki jih starši pustijo ali pozabijo v pregretih avtomobilih, vedno več je opozoril, o nevarnosti takšnega početja, vendar se to še kar naprej dogaja.

 Ob takšnih primerih ne moremo ostati ravnodušni, zato smo v današnji rubriki Vaše mnenje poslušalce vprašali, kaj se dogaja v glavah teh neodgovornih staršev, kako takšne nesreče preprečiti in tudi ustrezno sankcionirati? 

Zadnji takšen primer je bil pretekli teden, ko sta dva Romunska državljana v Mariboru v avtu pustila okrog leto dni staro deklico, avto je sicer bil odklenjen, mimoidoči so se tudi hitro odzvali, tako tudi policisti, tako da so deklico še pravočasno rešili iz avtomobila.

V Franciji so čez vikend starši na poti na Francosko riviero na enem izmed počivališč pozabili hčerko, triletno deklico in so komaj čez 150 km in po pozivu na radiu ugotovili, da deklica ni z njimi v avtomobilu.

Še za en primer malomarnosti, ki se je žal končal tragično, pa smo lahko slišali preteklo nedeljo – pri Semiču je namreč triletnik z avtomobilom do smrti povozil enoletnika. Starši so avtomobil parkirali na gozdni poti, se odpravili nabirat gobe, otroci pa so se igrali v avtomobilu. Triletnik je avto prižgal in pri tem povozil enoletnika.

Prisluhnite posnetku! 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X