728×90 – glava
728×90 – glava
Lenarško knjižnico naj bi dokončno uredili do konca septembra

Lenarško knjižnico naj bi dokončno uredili do konca septembra

Sanacija, ki v Knjižnici Lenart poteka od konca lanskega leta, se počasi zaključuje. 

V objektu Knjižnice Lenart, v njegovih kletnih prostorih, sta se vrsto let pojavljala vlaga in plesen. Škoda je bila tako zelo velika, da so morali kletne prostore izprazniti, vlaga pa je uničila tudi okoli 4 tisoč knjig.

Nato je Občina Lenart konec lanskega leta pristopila k sanaciji in s strani ministrstva za kulturo uspela pridobiti dobršen del sofinancerskih sredstev. Dela so bila ocenjena na več kot 265 tisoč evrov, 188 tisoč naj bi prispevalo ministrstvo.

Z deli naj bi zaključili prihodnji mesec

Izvajalci so se najprej lotili prve faze obnove, ki je zajemala odkop objekta knjižnice in gradnjo novega zidu, ki preprečuje neposredni dostop zalednih voda do stavbe. Nato so vse odkopane stene ponovno izolirali, uredili odvodnjavanje in fekalno kanalizacijo, v notranjosti objekta pa odstranili uničene omete in estrihe.

Medtem ko so opravljali zunanja dela, so se notranje stene popolnoma posušile in izvajalci so pričeli že z drugo fazo obnove, ki zajema dokončno ureditev notranjih prostorov. Z deli naj bi zaključili do konca septembra. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X