728×90 – glava
728×90 – glava
Nepovratna sredstva za mlade prevzemnike kmetij

Nepovratna sredstva za mlade prevzemnike kmetij

Konec julija je izšel razpis, namenjen mladim prevzemnikom kmetij. Ti lahko z uspešno kandidaturo pridobijo nepovratna finančna sredstva, pojasnjuje vodja Kmetijske svetovalne službe Lenart Franci Ornik. 

Kot je še dodal naš sogovornik, je v Sloveniji preko 50 odstotkov kmetijskih gospodarstev, katerih nosilci so stari več kot 55 let. Podobno stanje je tudi v Slovenskih goricah, kjer imamo na območju Upravne enote Lenart okoli 1400 aktivnih kmetij.

Omenjeni ukrep, kot še dodaja, je namenjen prav temu, da bi mladi prevzeli kmetije, pri tem pa morajo izpolnjevati določene pogoje, ki jim lahko prisluhnete v posnetku. 


Mladi prevzemniki kmetij imajo do 24. avgusta čas, da uredijo vso potrebno dokumentacijo, nato pa bodo lahko do 18. septembra oddali vloge.

 

Pomembno je omeniti, da mora vsak, ki kandidira za omenjena nepovratna sredstva, že v vlogi jasno opredeliti cilje, kar pomeni, da mora navesti, v kakšne namene bo porabil denar, kar bo moral po treh letih tudi dokazovati z računi in drugimi dokazili.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X