728×90 – glava
728×90 – glava
Skrivnosti, o katerih bomo v prihodnjih dneh še veliko poročali

Skrivnosti, o katerih bomo v prihodnjih dneh še veliko poročali

V drugi polovici avgusta se bosta v osrčju Slovenskih goric, v okviru projekta Agatine skrivnosti zgodila dva dogodka.

Že ta četrtek se ob novinarski konferenci obeta odprtje likovne razstave. Gre za likovna dela otrok in mladostnikov, ki so ustvarjali na temo »Življenje na gradovih Hrastovec, Vurberk in Štralek«. Razstavo bodo organizatorji odprli po tiskovni konferenci, ki bo v četrtek ob 12. uri, v avli Občine Lenart pa bo na ogled še vse do sredine septembra.

Osrednji dogodek – Odstiranje Agatinih tančic pa bo v bo v soboto 29.8.2015. Začel se bo ob 10.00 uri z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami na Trgu osvoboditve v Lenartu, nadaljeval pa ob 16.30 uri s srednjeveško tržnico in spremljajočim programom, del katerega bo tudi podelitev nagrad najboljšim natečajnim likovnim delom. Ob 17.00 uri pa se začne dobrih 11 kilomettrov dolg pohod po poteh Friderika in Agate, na katerem se bodo odkrivale Agatine skrivnosti v obliki petih kratkih gledaliških odlomkov iz knjige Berte Čobal Javornik »Skaljena ljubezen Agate in Friderika«, odigranih na različnih lokacijah na prostem (trg v Lenartu, grad Hrastovec, Poličeva kapela v Lormanju in nazaj na trg v Lenartu).

Namen projekta ostaja nespremenjen: čim širši krog ljudi želijo seznaniti z zgodbo Agate in Friderika iz zgodovinske povesti dr. Ožbalta Ilauniga »Črni križ pri Hrastovcu« in z njo promovirati naše Slovenske gorice. Zgodbo organizatorji – Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric«, Razvojna agencija Slovenske gorice, Kulturno društvo Delavec – predstavljajo kot splet zgodovine, literature, gledališke kulture, rekreacije, turizma, izjemne domače kulinarike in domače obrti.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X