728×90 – glava
728×90 – glava
Učenci Waldorfske šole 1. septembra v stare prostore

Učenci Waldorfske šole 1. septembra v stare prostore

Februarja smo tudi na naši spletni strani pisali, da mora Waldorfska šola v  Mariboru do začetka novega šolskega leta izprazniti sedanje prostore, saj nameravajo stavbo, kjer so sedaj, prodati.

Učenci novo šolsko leto začenjajo v starih prostorih
Waldorfska šola Maribor bo kljub drugačnim napovedim začela novo šolsko leto v starih prostorih na Cankarjevi ulici. Ker se mora šola zaradi načrtovane prodaje stavbe na Cankarjevi ulici izseliti iz dosedanjih prostorov, se že vse poletje dogovarjajo z ministrstvom za izobraževanje za pridobitev prostorov v nekdanjem tehniškem centru na Valvasorjevi ulici. Po besedah ravnatelja Maksimiljana Rimeleja se podrobnosti pogodbe še usklajujejo, saj naj bi se pojavljale vedno nove zahteve s strani ministrstva. Kot je za STA povedal ravnatelj omenjene šole, še vedno niso podpisali najemne pogodbe za novo lokacijo, zato bodo prisiljeni začeti novo šolsko leto na dosedanji lokaciji. Najemna pogodba za prostore na Cankarjevi ulici se jim je sicer iztekla prejšnji teden, a pričakujejo, da jo bodo lahko podaljšali do sredine novembra.

Starši otrok zaskrbljeni
Starši otrok, ki obiskujejo Waldorfsko šolo v Mariboru, so zelo prizadeti in ogorčeni ob neljubi informaciji, da bi lahko šolo zaradi izteka veljavnosti pogodbe z MIZŠ vsak trenutek zaprli oz. Preselili v katero od sosednjih občin. Župan Andrej Fištravec, ki je bil v preteklosti zelo dejaven v Waldorfskem gibanju v Mariboru, meni, da bodo našli ustrezno rešitev.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X