728×90 – glava
728×90 – glava
Za revščino je odgovorna država!

Za revščino je odgovorna država!

Če bi bilo vprašanje socialne države, o katerem so se pogovarjali na kongresu humanitarnih organizacij, rešeno, „Žvižgačev“ ne bi potrebovali, niti dobrodelnih kolonij.

Na Ptuju kongres humanitarnih organizacij

Ptuj je v sredo, 19. avgusta gostil 5. kongres slovenskih humanitarnih organizacij, ki se ga je udeležil tudi minister za pravosodje g. Goran Klemenčič. Tema letošnjega kongresa je bila vprašanje socialne države in njenih mej ter odgovornost humanitarnih organizacij.

Udeleženci Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) pozivajo vlado, naj vzpostavi trajno in premišljeno socialno politiko. Odprava revščine, neenakosti in drugih stisk ljudi je namreč v rokah države, medtem ko lahko humanitarni delavci le opozarjajo na stiske, da ne postanejo samoumevne.

Brez humanitarnih organizacij, brez „žvižgačev“ ne gre več

Humanitarne organizacije so pomemben steber v družbi pri spopadanju in premagovanju socialnih stisk. Kako pomembne so, je bilo jasno prav v zadnjih letih ekonomske in finančne krize. Tudi zato se je rodila neprofitna organizacija Humanitarno združenje „Žvižgač“, ki zbira sredstva s pomočjo donacij, aktivno pa zbirajo tudi osnovne življenjske potrebščine, ki jih razdelijo pomoči potrebnim. Pred začetkom šolskega leta pa želijo pomagati tudi pri nakupu šolskih potrebščin.

Dobrodelna likovna kolonija Duplek Art 3

V soboto, 22. avgusta bo na gradu Vurberk potekala »dobrodelna likovna kolonija Duplek Art 3«. Slikarji bodo ustvarjali med 10. in 18. uro. Slike, ki jih bodo ustvarili ali podarili, bodo razstavljene še isti dan ob zaključku kolonije po 18. uri na vurberškem gradu, in nato uradno še v petek, 28. avgusta v galeriji Vinag v Mariboru. Slike bodo po tednu dni razstave predali humanitarcu, sicer profesorju zgodovina na Srednji Ekonomski šoli Maribor Borisu Krabonji oz. Humanitarnemu združenju „Žvižgač“, ki bo prevzelo prodajo teh. Z izkupičkom bodo pomagali ljudem v stiski. Vsaka slika bo imela enotno ceno 100 evrov. Kot pravi organizator kolonije slikar Rajko Ferk: »Moj namen je, da slikarji pomagamo na svoj način in morda bo to vzorec še za druge profile (zidarje, trgovce…), da organizirajo akcijo in s tem dajo žarek upanja ljudem, ki jim je življenje obrnilo hrbet«.

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X