728×90 – glava
Ptujska vlomilca pristala v priporu

Ptujska vlomilca pristala v priporu

Policisti Policijske postaje Ptuj so s temeljitim zbiranjem obvestil preiskali več vlomov oz. kaznivih dejanj velikih tatvin po 205. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Zaradi utemeljenega suma storitve teh kaznivih dejanj so 17. 8. 2015 odvzeli prostost 33-letnemu Ptujčanu, dan za tem pa še 30-letnemu Ptujčanu in ju pridržali. Oba so 19. 8. 2015 s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. Oba osumljenca sta brez zaposlitve in dejansko brez dela ter oba že predkaznovana.

Osumljenca sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja velike tatvine v sostorilstvu, saj sta v noči na 6. 8. 2015 vlomila v gostinski lokal na Zagrebški cesti na Ptuju in iz njega odtujila več škatlic cigaret, več steklenic alkoholnih pijač ter dnevni izkupiček. Z dejanjem sta oškodovanko oškodovala za okoli 1.500 evrov.

Utemeljeno sta osumljena tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine v sostorilstvu, saj sta 9. 8. 2015, okoli 13.30 na Rajšpovi ulici na Ptuju vlomila v stanovanjsko hišo. V njej sta našla in odtujila več kosov zlatnine in oškodovančevo bančno kartico. Z njo sta nato opravila več dvigov denarja. Povzročila sta za skoraj 2.400 evrov materialne škode

Starejši osumljenec je utemeljeno osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja velike tatvine in kaznivega dejanja velike tatvine, ker je 9. 8. 2015, med 12.15 in 12.45 na Dravski ulici na Ptuju vlomil v parkiran osebni avtomobil, ga pregledal, vendar iz njega ni ničesar odtujil. Z dejanjem je oškodovanki povzročil za okoli 200 evrov škode. Nato je na istem mestu vlomil v drug osebni avtomobil, ga pregledal in iz njega odtujil fotoaparat. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za okoli 300 evrov.

Mlajši osumljenec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine, ker je v noči na 18. 8. 2015, vlomil v gostinski lokal na Glavnem trgu v Ljutomeru in iz njega odtujil gotovino. Z dejanjem je povzročil za okoli 2.300 evrov materialne škode.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X