728×90 – glava
728×90 – glava
Brez vozniške, s tujimi tablicami in orožjem pod sedežem…

Brez vozniške, s tujimi tablicami in orožjem pod sedežem…

… ob tem pa še z zanič gumami, brez registracije in zavarovanja ter v sumljivem stanju…  Tole se bere, kot kriminalka ali kot obrabljen vic, a je, žal, res.

Policista PP Gorišnica sta 26. 8. 2015, ob 15.40 v Stojncih ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Slovenije, stanujočega v okolici Vidma pri Ptuju, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. V postopku sta policista ugotovila, da voznik ne izpolnjuje pogojev za vožnjo motornega vozila, saj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zraven tega je voznik odklonil strokovni pregled, ki mu je bil odrejen zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Ob vsem naštetem pa vozilo ni bilo registrirano, z vozilom ni bil opravljen tehnični pregled, vozilo ni bilo obvezno zavarovano, označeno je bilo z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu, na kolesih pa so bile nameščene obrabljene in neustrezne pnevmatike. Policisti so tega nevarnega voznika in vozilo izločili iz prometa tako, da so mu osebni avtomobil znamke Rover 200 (na fotografiji), zasegli.
Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklona strokovnega pregleda so policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju, za ostale naštete prekrške pa so mu s plačilnim nalogom izrekli globo v višini 2.620 evrov. S tem se serija prekrškov tega kršitelja še ni zaključila. Policista sta v njegovem vozilu namreč našla doma izdelano hladno orožje, ki ga Zakon o orožju določa kot prepovedanega in sta mu ga zato zasegla. Za ta prekršek po Zakonu o orožju mu bo izdana odločba o prekršku.

Foto: PP Gorišnica

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X