728×90 – glava
728×90 – glava
Kako je, ko celo življenje hodiš v šolo

Kako je, ko celo življenje hodiš v šolo

Le dan pred pričetkom pouka v osnovnih in srednjih šolah sta se Romana in Maks odpravila na prvo vandranje v sezoni 2015/2016. In če dobro premislimo, je njun cilj popolnoma logičen. Obiskala sta OŠ Benedikt. Tam sta se pogovorila tudi z ravnateljem Milanom Gabrovcem.

Šola je popolnoma obnovljena, vrtec še ni dokončan

Osnovno šolo Benedikt obiskujejo učenci iz iz zaselkov: Benedikt, Drvanja, Ihova, Ločki Vrh, Negovski Vrh, Obrat, Spodnja Bačkova, Spodnja Ročica, Sveti Trije Kralji, Stara Gora, Štajngrova, Trotkova, Trstenik in Ženjak. Za izvajanje obveznega in razširjenega programa vzgojno – izobraževalnega procesa je v šolskem poslopju na voljo dvajset učilnic, enajst kabinetov, primerna zbornica, knjižnica, kuhinja in jedilnica, upravni prostori in dve dovolj veliki avli. Šola se razprostira na prostoru v velikosti 6390 m2. Značilnost benediške šole je, da ima zelo lepo urejeno okolje, šolska igrišča in zelenice, ki otrokom omogočajo primerno sprostitev.

Šolska stavba je v zadnjih nekaj letih dobila povsem novo podobo, tudi vzgojno izobraževalni sistem je skozi leta doživel kar nekaj sprememb. Na nove vrtčevske prostore pa bodo malčki morali v Benediktu počakati še vsaj do novega leta, nam je povedal ravnatelj Milan Gabrovec.

 

Že s 1. septembrom bo v šoli in njeni okolici veliko bolj živahno kot na fotografijah, ki si jih lahko ogledate tukaj, mi pa smo ravnatelja Gabrovca povprašali tudi o tem kako se on spominja svojih osnovnošolskih dni.

 

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X