728×90 – glava
V Selnici ob Muri najden prostor za gojenje konoplje

V Selnici ob Muri najden prostor za gojenje konoplje

Policisti policijske postaje Šentilj in policista vodnika službenega psa policije iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor so 30. 8. 2015, na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Mariboru, opravili preiskavo stanovanjske hiše pri osumljenemu 29-letniku iz območja Selnice ob Muri.


Med preiskavo so osumljenemu zasegli večjo količino prepovedane droge konoplje, ki jo je gojil v za to posebej prirejenem prostoru v domačih kletnih prostorih in v pokritem rastlinjaku ob stanovanjski hiši na naslovu bivanja. Posebej prirejen prostor za gojenje konoplje je bil izoliran z ALU folijo ter opremljen s pripadajočo opremo za gojenje rastlin (luč, ventilatorji, električni timerji, termostati). V tem prostoru so policisti našli razvejano rastlino konopljo ter različna gnojila (Aptus in Advanced hydroponics of Holand). Prav tako so policisti v stanovanjski hiši našli suhe delce konoplje, ob stanovanjski hiši pa 7 sadik konoplje, visokih od 24 do 210 cm.

IMG_5668_resize         IMG_5710_resize

 

(FOTO: PPIU Maribor)

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/I. Kazenskega zakonika (KZ-1) bodo policisti 29-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X