728×90 – glava
728×90 – glava
Vozimo previdno, otroci so nazaj!

Vozimo previdno, otroci so nazaj!

Danes se bodo na naše ceste in ob njih vrnili naši najmlajši.

Vsakodnevni udeleženci v prometu bodo spet postali tisti, ki bodo v šolske klopi sedli prvič, in tudi tisti starejši, ki se v prometu znajo vesti že zelo odgovorno. Pa vendar, za njimi je več kot dva meseca brezskrbnih počitnic in pričakovati je, da bodo verjetno še precej razposajeni. Marsikdo med njimi bo nehote naredil kakšno napakico na svoji poti v šolo. Ker vemo, da lahko napakice v prometu hitro postanejo napake, te pa so v prometu pogosto nepopravljive, policisti apeliramo na vse udeležence v cestnem prometu, še posebej pa na voznike, naj vozijo počasi, strpno in v skladu s predpisi.

Še posebno previdni naj bodo v okolici vrtcev in šol ter na šolskih poteh

Omogočimo otrokom varno hojo in brezskrbno prečkanje ceste. Zavedajmo se, da smo odrasli vzgled našim najmlajšim, da nas otroci opazujejo in posnemajo. Pospremimo zato naše otroke  po  šolski  poti  in  jih  seznanimo  s  kraji,  kjer nanje prežijo nevarnosti.  Hodimo po pločnikih in po pravilni strani ceste izven naselij, na  kolesih  in  motorjih uporabljamo  zaščitne čelade, v vozilih se redno pripenjajmo z varnostnim pasom ter ustavljamo in parkirajmo le tam, kjer je to dovoljeno in varno.

Policisti  se  bomo  potrudili,  skupaj  z  drugimi  sorodnimi  organi  ter prostovoljci  iz  različnih  društev,  ki  jim  je  mar za varnost cestnega prometa,  da  pridejo otroci varno v in iz šole. Še posebej aktivno se bomo trudili  v  prvih  šolskih dneh, ko lahko vozniki pričakujejo tudi povečane nadzore  v okolici šol in vrtcev. Potrudimo se vsi skupaj, tudi vozniki in ostali  udeleženci  v  cestnem  prometu. S skupnimi močmi se lahko izognemo prometnim  nesrečam  in  tudi  zmanjšamo  črne številke!

Sporočilo je zapisal Miran Šadl, mag. jav. upr., predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X