728×90 – glava
728×90 – glava
O prehranski samooskrbi z Židanom

O prehranski samooskrbi z Židanom

V Lovrencu na Pohorju se bo prihodnjo sredo, 9. septembra mudil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano magister Dejan Židan.

Javno srečanje, ki ga lovrenška občina pripravlja skupaj z Mariborsko razvojno agencijo, bo potekalo od 16. ure dalje v kulturnem domu Jožefa Petruna v središču Lovrenca. Mariborska razvojna agencija je v letu 2014 pričela vzpostavljati platformo za prehransko samooskrbo Podravja. V letošnjem letu nadaljujejo z aktivnostmi z namenom povezati lokalne ponudnike hrane, predelovalce hrane in druge pomembne deležnike iz kmetijskega sektorja. Prav tako prepoznavajo potrebe in vsebine za samooskrbo v regiji, za katere se pripravljajo na prihodnje razpise in aktivno delo v praksi. Minister Židan bo tako s sogovorniki predstavil izzive prehranske samooskrbe, zakonodajo s tega področja, gozdno-lesno verigo ter trenutno stanje na področju naročanja lokalne prehrane v javnih ustanovah.

Srečanja v Lovrencu na Pohorju se bodo poleg ministra udeležili še: doktor Stane Klemenčič – direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, doktorica Martina Bavec – predstojnica študijskega programa ekološko kmetijstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Veronika Valentar – generalna sekretarka Zveze lastnikov gozdov, Miran Klinc – svetovalec za kmetijstvo, Boris Uranjek – predsednik Združenja za ekološko kmetovanje SV Slovenije in doktorica Milojka Fekonja – predsednica Zadruge Dobrina.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X