728×90 – glava
728×90 – glava
Zdravilni park v Sveti Trojici v konkurenci za najboljšo slovensko tematsko pot

Zdravilni park v Sveti Trojici v konkurenci za najboljšo slovensko tematsko pot

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi je Turistična zveza Slovenije s partnerji projekta organizirala tekmovanje za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna za leto 2015.

Poti so tekmovale v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti oz. interpretaciji posamezne poti. Tematske poti so tekmovale med seboj najprej regijsko, t.j. znotraj Območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije. Za izbor Naj pot 2015 se je potegoval tudi zdravilni park Sveta Trojica, ki se je po izboru komisije uvrstil na državni nivo izbora in sedaj tekmuje na spletni strani www.turisticna-zveza.si, in to vse do 10. septembra. Tematski poti, ki bo prejela največ glasov, bo Turistična zveza Slovenije na svečani zaključni prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila priznanje za naj spletno pot.

Spomnimo, da se je Občina Sveta Trojica odločila, da bo 20 energetskih točk, ki se nahajajo okrog Trojiškega jezera in samostana, ustrezno označila in opremila s klopmi. Opravljene so bile geomantične izmeritve, ki so pokazale zelo dobre rezultate, saj točke dosegajo maksimalno potrebno naravno sevanje za ozdravitev. Na podlagi geomantičnih ozdravitev je za vsako točko določen namen zdravljenja in potreben čas, ki naj bi ga preživeli ob točki za učinek.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X