728×90 – glava
728×90 – glava
Lenart pomaga občini Rožaje v Črni gori

Lenart pomaga občini Rožaje v Črni gori

Občina Lenart je letos v juniju pristopila k sodelovanju z Občino Rožaje v Črni gori in se zavezala k sodelovanju v dveh skupnih projektih. Podpisali so sporazum Horizont 2020 in partnerstvo v evropskem projektu ravnanja z odpadki, pri drugem gre pa za sodelovanje v projektu IPA 2, kar v praksi pomeni pomoč in svetovanje pri ustanavljanju lokalnih akcijskih skupin (LAS) v Črni Gori.

Ta projekt sodi v okvir predpristopne pomoči, ki jo EU namenja državam nečlanicam. V okviru tega sodelovanja je delegacija Občine Rožaje minuli četrtek in petek obiskala Lenart. Delegacijo so sestavljali predsednik občine Rožaje Ejup Nurković, vodja kabineta, svetovalka za razvojne projekte ter predsednik Bošnjaške stranke Črne gore in podpredsednik vlade za regionalni razvoj.

Skupaj z županom mag. Janezom Krambergerjem so obiskali Center za ravnanje z odpadki Saubermacher Slovenija v Lenartu, Žipo Lenart in govedorejsko kmetijo Alberta Kocbeka v Zgornji Voličini. Pogovori pa so potekali na temo evropskih projektov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X