728×90 – glava
728×90 – glava
V prvih dneh novega šolskega leta brez prometnih nesreč v katerih bi bili udeleženi otroci

V prvih dneh novega šolskega leta brez prometnih nesreč v katerih bi bili udeleženi otroci

 

V prvih šolskih dneh novega šolskega leta, do vključno 11. 9. 2015, so tudi policisti Policijske postaje Maribor I, še nekoliko bolj kot sicer, skrbeli za varnost otrok na poti v in iz šole, pred šolami in na šolskih poteh.
Združili so moči s člani SPV Mestne občine Maribor in občine Duplek, člani ZŠAM Certus Maribor in gasilci prostovoljnih društev iz občine Maribor in Duplek ter varnost zagotavljali pred trinajstimi šolami na območju Policijske postaje Maribor I.
Zraven poostrenega nadzora prometa v okolici šol, so na šolskih poteh ugotavljali opremljenost otrok z rumenimi rutkami in odsevnimi telesi, opremljenost in brezhibnost koles, namenjali pozornost hoji otrok po cesti, pomagali otrokom pri prečkanju cest, vstopanju in izstopanju iz avtobusov, svetovali pravilen prevoz otrok v osebnih avtomobilih, vzpodbujali in preverjali uporabo varnostnih pasov in opozarjali starše na pravilno ustavljanje in parkiranje ter na izstopanje otrok iz vozil.
V prvih dneh pouka so se vodje policijskih okolišev na šolah in vrtcih udeležili sestankov s prvošolci in njihovimi starši, ter jih opozorili na
njihove obveznosti pri spremljanju otrok v šolo in iz nje.
Trud vseh naštetih je bil tokrat poplačan. V navedenem časovnem obdobju, med 2. in 11. 9. 2015, namreč niso obravnavali nobene prometne nesreče, v kateri bi bil udeležen otrok.

Na fotografiji vodja policijskega okoliša PP Maribor I Marko Rahle, skupaj s članom SPV Občine Duplek in gasilcem prostovoljnega gasilskega društva Duplek.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X