728×90 – glava
728×90 – glava
Teden mobilnosti bomo zaznamovali tudi v naših krajih

Teden mobilnosti bomo zaznamovali tudi v naših krajih

Evropski teden mobilnosti, ki ga po Evropi zaznamujemo med 16. in 22. septembrom, bo letos potekal pod sloganom Izbiraj, spreminjaj, združuj.

Dogajanje bodo zaznamovali številni dogodki po vsej državi, med drugim bo posebna pozornost veljala akciji spodbujanja vožnje s kolesom v službo. Okolju prijaznim načinom mobilnosti bodo posvečeni tudi številni dogodki, ki se bodo v tednu mobilnosti odvijali v krajih po Sloveniji. Že tradicionalno teden mobilnosti zaznamujejo tudi v Mariboru. Podrobneje o tem pa lokalna koordinatorka Nina Gornik Mulec. Z njo se je pogovarjal Damjan Veršič.


Tudi na Ptuju bo ena osrednjih prireditev potekala v torek, 22. septembra, ko bodo slovesno odprli evropsko sofinancirano P&R parkirišče na Zadružnem trgu. Sicer pa v okviru tedna mobilnosti na Ptuju pripravljajo tudi posvet o posodobitvi javnega mestnega potniškega prometa ter o razvoju kolesarstva in Dravski kolesarski poti.

Konec tedna bo najprej namenjen petkovemu organiziranemu kolesarjenju ob dnevu brez avtomobila, v soboto bo na Mestnem trgu potekal prvi sejem kolesarstva, ponedeljek, 21. september, pa bo namenjen najmlajšim. Ob tej priložnosti bodo zaprli ulice okrog šol in središče mesta, kjer bodo potekale delavnice na temo varnosti cestnega prometa.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X