728×90 – glava
728×90 – glava
Izjava za javnost Občine Lenart v zvezi z begunci v Črnem lesu

Izjava za javnost Občine Lenart v zvezi z begunci v Črnem lesu

Danes ob 14.30 smo iz lenarške občinske uprave prejeli v zvezi z begunci v nekdanjem hotelu Črni les izjavo za javnost, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti:

IZJAVA ZA JAVNOST

Danes so se sestali predstavniki štaba civilne zaščite Občine Lenart, ob prisotnosti Regionalne izpostave Uprave za zaščito in reševanje – Ivanke Grilanc, komandirja Policijske postaje Lenart, Srečka Artenjaka, predstavnikov Rdečega križa – Območna zveza Lenart, Gasilske zveze Lenart, direktorja zdravstvenega doma Jožefa Krambergerja, poslanca Breznik Franca in Župana občine Janeza Krambergerja ter preverila dosedanje aktivnosti vezane na namestitev beguncev v nastanitveni center – objekt starega hotela Črni les pri Lenartu. Begunci so bili sprejeti tekom pretekle noči. Nudena jim je bila nujna humantiarna in zdravstvena oskrba. Po prespani noči se je večina beguncev tekom dopoldneva odpravila naprej proti meji s sosednjo Republiko Avstrijo. V objektu je prenočilo cca 150 beguncev za katere je bilo ustrezno in pravočasno poskrbljeno tako z humanitarno kot zdravstveno pomočjo. Center se pripravlja na sprejem morebitnih novih beguncev.

Štab civilne zaščite Občine Lenart

Po poročanju naših poslušalcev so se begunci odpravili v glavnem po stari cesti v smeri od hotela proti Mariboru, oziroma najverjetneje proti Šentilju in Avstriji.

Vse, ki sodelujete na naši FB ali www. strani s svojimi komentarji, pa pozivamo, da se vzdržite kakršnihkoli oblik neprimernega komentiranja ali sovražnega govora. Zaradi nekaterih vašin izjav smo bili primorani izklopiti komentiranje na spletni strani. Prosimo za  strpnost in razumevanje!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X