728×90 – glava
728×90 – glava
V nekdanjem hotelu Črni les so že nastanjeni prvi begunci

V nekdanjem hotelu Črni les so že nastanjeni prvi begunci

Dva dni nazaj smo objavili seznam z uradne spletne strani, kjer je kot morebitna lokacija za takojšnjo nastanitev beguncev naveden tudi hotel Črni les pri Lenartu.

policija-hotel_resize
Da zna država štajerski konec takoj izkoristiti, je jasno že iz preteklosti, vseeno pa tako hitrega pričetka nameščanja beguncev v Slovenske gorice ni pričakoval nihče. Naj povemo, da je na objavo seznama na naši spletni strani začudeno reagiral celo župan lenarške občine, mag. Janez Kramberger, ki je za to opcijo izvedel šele od ljudi, ki so ga poklicali, ko so novico na naši spletni strani prebrali. Tudi lenarški poslanec Franc Breznik na svoji FB strani pove, da o zadevi ni vedel ničesar.

Breznik FB_resize_resize
No, poslanec Breznik pa na FB strani piše tudi o tem, da so župana Krambergerja včeraj o tem, da v hotelu že potekajo priprave na sprejem beguncev obvestili slovenjegoriški gasilci, ki so skupaj s pripadniki civilne zaščite bili poklicani, da pripravijo prostore za 200 beguncev. Ti so očitno ponoči prispeli v hotel, saj je le-ta bil razsvetljen vso noč, naokoli je veliko policije, dopoldan, pa so se tam zadrževali tudi zdravstveni delavci.

hotel-1_resize
Na PP Lenart danes dopoldne za kakršnekoli izjave niso bili dosegljivi, prav tako je bil nedosegljiv župan Kramberger.
O nadaljevanju dogodkov pa vas bomo seveda obveščali še naprej.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X