728×90 – glava
728×90 – glava
Obnove cest v občini Sveti jurij v Slovenskih goricah

Obnove cest v občini Sveti jurij v Slovenskih goricah

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah je kar nekaj cestnih odsekov potrebnih obnove.

Čez poletje je podjetju Komunala Slovenske gorice uspelo zaključiti rekonstrukcijo ceste s parkirišči proti pokopališču. Z deli so začeli v začetku julija, konec avgusta pa je cestišče, ob katerem bodo nastala tudi nova asfaltirana parkirna mesta, dobilo še fino asfaltno prevleko. Vrednost teh del je dobrih 56 tisoč evrov, od tega je občina 26 tisoč evrov pridobila še državnih sofinancerskih sredstev.

Poleg tega odseka bo občina sanirala še 3 najbolj problematične cestne odseke, tudi za ta dela so že podpisane pogodbe z izvajalci. Sanaciji cestnega odseka od Lovskega doma proti Spodnjemu Gasteraju in cestnega odseka v Srednjem Gasteraju bo opravilo podjetje Pomgrad, skupna vrednost teh del je ocenjena na dobrih 53 tisoč evrov. Dotrajano cestišče v Jurovskem Dolu, tako imenovani Farofški breg, pa bo saniralo podjetje Asfalti Ptuj. Vrednost te sanacije je slabih 26 tisoč evrov.

Sicer pa na občini že pripravljajo javni razpis za asfaltiranje dveh makadamskih odsekov v Srednjem Gasteraju – gre za odseka „Zaletinger“ in „Repa“. Zemeljska dela bi naj tam pričeli v oktobru oziroma najkasneje v začetku novembra.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X