728×90 – glava
728×90 – glava
Beguncem v Črnem lesu pomagajo tudi prostovoljci Rdečega križa Lenart

Beguncem v Črnem lesu pomagajo tudi prostovoljci Rdečega križa Lenart

V reševanje begunske problematike v hotelu Črni les v Lenartu se aktivno vključuje tudi Območno združenje Rdečega križa Lenart.

Tako njihovi prostovoljci že od minulega petka zvečer skrbijo za tam nastanjene begunce. Jadranka Koban, predsednica omenjenega Združenja nam je povedala, da je bilo preko vikenda v hotelu dnevno prisotnih več prostovoljcev, še posebej pa ljudi potrebujejo ob delavnih dneh, ko prostovoljci, ki so v službah, v dopoldanskem času težko zagotovijo pomoč. Več pa je Jadranka Koban povedala v pogovoru z Damjanom Veršičem:

POSNETEK – KOBAN (21- SEPTEMBER)
Ob tem dodajmo, da so se tudi v Društvu prijateljev mladine Slovenske gorice odločili, da bodo pomagali otrokom iz Sirije, ki so nastanjeni v hotelu Črni les. V ta namen zbirajo plenice, papirnate brisačke, čistilne robčke, piškote, čistilne potrebščine in ostale stvari, ki bi lahko otrokom prišle prav. Prav tako vabijo občane, da se jim pridružijo kot prostovoljci in pomagajo pri zbiranju, dostavi in deljenju stvari. Jutri, v torek, 22. septembra ob 17. uri bodo imeli sestanek prostovoljcev, prav tako pa bodo takrat tudi zbirali stvari za otroke.

Iz društva še sporočajo, da so si že ogledali stanje v hotelu Črni les in si želijo, da bi z zbrano pomočjo vsaj malo nasmejali tamkajšnje otroke.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X