728×90 – glava
728×90 – glava
Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije na obisku v Benediktu

Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije na obisku v Benediktu

Državni svet Republike Slovenije je predstavniško telo, ki deluje kot zastopstvo socialnih, gospodarskih, poklicnih in lokalnih interesov.

Sestavljen je iz predstavnikov delovnih in socialnih interesov in predstavnikov lokalnih interesov. Interesi različnih družbenih skupin pa se v Državnem svetu srečujejo na institucionaliziran način, odločitve sprejemajo na podlagi soočenja argumentov na strokovni ravni. Predstavniki Državnega sveta tudi obiščejo različne lokalne skupnosti, da ohranjajo stik z lokalno tematiko in predstavniki lokalnih skupnosti.

Tako bo prihodnji torek (29. septembra) župan Občine Benedikt sprejel delegacijo Državnega sveta Republike Slovenije pod vodstvom predsednika Mitje Bervarja. V delegaciji bo tudi podpredsednik Branko Šumenjak, ki je bil v Državni svet izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v volilni enoti številka 8. Namen obiska je seznanitev z razmerami na tem območju ter možnostmi sodelovanja oziroma pomoči Državnega sveta pri reševanju odprtih vprašanj te lokalne skupnosti.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X