728×90 – glava
728×90 – glava
Odpuščeni javni uslužbenki na občini Sveti Andraž iščeta pravico na sodišču

Odpuščeni javni uslužbenki na občini Sveti Andraž iščeta pravico na sodišču

Županja občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler je takoj po nastopu mandata na občini izvedla reorganizacijo občinske uprave in dve uslužbenki tudi odpustila.

Občina je izvedla javni razpis za delovna mesta, na katera bi se lahko takrat prijavili tudi odpuščeni delavki. Tega nista storili, saj sta se najprej pritožili na Komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja. Kot poročajo v Štajerskem tedniku je komisija je pritožbi zavrnila, nekdanji občinski delavki pa sta nato šli pravico iskat na sodišče, in sicer s tožbo zaradi nezakonite odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Občina je tako v začetku septembra z eno od delavk po pogajanjih sklenila sodno poravnavo, z drugo odpuščeno delavko niso prišli do dogovora, za zdaj izid te tožbe še ni znan. Na zadnji seji občinskega sveta v Svetem Andražu je sicer bilo kar nekaj očitkov, da je v zvezi s tem že bilo preveč stroškov, županjin odgovor na očitke pa je bil, da na to pač nimajo vpliva.

Sicer pa naj ob tem še povemo, da je Inšpektorat za javni sektor ugotovil, da nekatere plače v občinski upravi niso bile pravilno obračunane. V tej zadevi bosta odpuščeni delavki, ki sta prejemali previsoki plači – nista bili namreč uvrščeni v ustrezen plačilni razred – morali preveč izplačane zneske tudi vrniti. Za zdaj jima je bil poslan dogovor, za katerega velja, da če ga vrneta podpisanega v 30-ih dneh, bosta morali vrniti samo za 10 mesecev previsokega izplačila, če ne pa za celotno obdobje, kar znaša med 2 tisoč in 4 tisoč evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X