728×90 – glava
728×90 – glava
Tim Gajser iz štajerske vasi Pečke je najboljši motokrosist na svetu

Tim Gajser iz štajerske vasi Pečke je najboljši motokrosist na svetu

Devetnajstletni motokrosist Tim Gajser je svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2! Njegova zgodba je Zgodba o uspehu. O garanju, odrekanju, solzah, hektolitrih znoja in nadnaravno močni volji. 

Devetnajstletnik prihaja iz Pečk, vasi v občini Makole. Letos poleti je maturiral in tako uspešno zaključil srednjo ekonomsko šolo v Slovenski Bistrici. Priznava, da je v času šolanja nekajkrat pomislil na to, da bi šolo obesil na klin, a predvsem oče je bil tisti, ki ni dovolil tovrstnih popuščanj. Ko so se z maturo zaključile šolske obveznosti, si je Tim oddahnil in se močno razbremenil, saj je do zdaj treniral tudi zjutraj pred poukom.
Na motor ga je pri dveh letih in pol posadil oče Bogo, tudi zagrizen motokrosist. Brez očetove podpore ne bi bil tam, kjer je. Pravzaprav brez podpore celotne družine, ki diha za motokros. »Naše sanje so bile, da bi lahko cela družina dejansko živela od motokrosa in zdaj so se nam sanje uresničile,« je povedal mlad športnik.

Največji dosežki

2007 – Evropski prvak v kategoriji do 65 ccm
2009 – Evropski prvak v kategoriji do 85 ccm
2012 – Evropski prvak v kategoriji do 125 ccm
2012 – Mladinski svetovni prvak v kategoriji do 125 ccm
2015 – Svetovni prvak v razredu MX2
Leta 2012 je prejel priznanje Mednarodne motociklistične zveze FIM za novinca leta v moto športu. Glasove so podeljevali oboževalci, predstavniki medijev, vozniki, ekipe in tovarne. Gre za res elitno priznanje.

Letošnja sezona

Letošnja sezona je bila njegova druga sezona v svetovnem prvenstvu v razredu MX2. Leta 2013 je odpeljal šest izbranih dirk v tem razredu, saj je vozil evropsko prvenstvo.
S tem, da je bil glavni favorit za naslov svetovnega prvaka, se je skušal čim manj obremenjevati. »Vse pritiske in misli skušam čim bolj odmisliti, saj se v športu lahko zgodi čisto vse in do zadnjega ne veš, kako bo.«
»V letošnji sezoni je bil cilj moje ekipe, kot tudi moj cilj, uvrstitev med prve tri voznike na svetu.« Cilj daleč presežen!
»MX2 je ‘prva liga’ za motokrosiste do 23 let. Gre za najboljše voznike te starosti, kar jih je mati narava dala v tem trenutku!«

Timu Gajserju, najboljšemu motokrosistu na svetu lahko prisluhnete tudi na Radiu Slovenske gorice – v oddaji Predstavljamo športnike, danes ob 17.10!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X