728×90 – glava
728×90 – glava
Večja varnost pešcev v prometu

Večja varnost pešcev v prometu

Na območju Policijske uprave Maribor pričeli z aktivnostmi za večjo varnost pešcev v prometu.

Pešci tudi v jesenskem času ostajajo ena izmed varnostno najbolj izpostavljenih kategorij prometnih udeležencev. Zlasti starejši in otroci so vse pogostejše žrtve prometnih nesreč zaradi napak ali kršitev predpisov, ki jih povzročijo sami. V letošnjem letu so policisti na območju Policijske uprave Maribor obravnavali 70 prometnih nesreč, v katerih je 1 pešec umrl, 10 je bilo hudo in 59 lahko telesno poškodovanih. Le 13 odstotkov teh prometnih nesreč so povzročili pešci, večino prometnih nesreč z udeležbo pešcev tako še vedno povzročijo vozniki motornih vozil.

Z namenom, da bi izboljšali varnost pešcev v cestnem prometu, bodo na celotnem območju Policijske uprave Maribor do 18. oktobra policisti izvajali povečane represivno-preventivne aktivnosti. S poostrenimi nadzori bodo ugotavljali kršitve voznikov motornih vozil, ki ne bodo upoštevali prednosti pešcev na prehodih za pešce in ne bodo upoštevali omejitev hitrosti v naseljih in odsekih cest, kjer je večja udeležba pešcev. Prav tako bodo ugotavljali kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po cesti, neustrezno osvetlitev in nepravilno prečkanje cest.

Preventivne aktivnosti bodo usmerjene predvsem v osveščanje pešcev, da morajo sami čim bolje poskrbeti za svojo varnost v prometu, poleg tega pa bo pozornost policistov usmerjena še v umirjanje hitrosti voznikov motornih vozil na območjih, kjer se pešci najpogosteje zadržujejo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X