728×90 – glava
728×90 – glava
Vinjen kolesar z nožem poškodoval soseda in policista

Vinjen kolesar z nožem poškodoval soseda in policista

S Policijske uprave Maribor so nas obvestili o incidentu v Šentilju, v katerem sta bila poškodovana policist in občen in o dveh prometnih nesrečah (v obeh primerih sta voznika zapeljala s cestišča in utrpela hude telesne poškodbe).  

Poškodovana občan in policist

V četrtek, 1. oktobra, okoli 18.45, sta policist in policistka PP Šentilj na Vrbovi poti v Šentilju ugotavljala identiteto do tedaj neznanega moškega. Neznanec jima ni želel izročiti na vpogled osebnega dokumenta, in se želel odpeljati s kolesom. Ker je bil vidno pod vplivom alkohola, ga je policistka opozorila, da v takem stanju ne more in ne sme kolesariti. Ker je pri vožnji vztrajal, mu je v bližini stanujoči 46-letni domačin, ki je neznanca očitno poznal, kolo vzel in ga spravil.

Policista sta kasneje dobila na vpogled dokumente neznanca in ugotovila, da gre za 71-letnega moškega iz okolice Šentilja. Med postopkom je 71-letnik segel v žep jakne, iz njega izvlekel manjši kuhinjski nož ter sunkovito zamahnil proti policistu. Ob tem ga je z nožem porezal po vratu, nadaljnji napad na policista pa je želel preprečiti prej omenjeni 46-letni domačin, ki je stopil proti napadalcu. Ta je zamahoval naprej in 46-letnika z nožem večkrat zadel v glavo in ga lahko telesno poškodoval. Napadeni moški se je umaknil, napadalec pa je nadaljeval z napadom z nožem na oba policista. Proti njima je večkrat zamahnil od zgoraj navzdol, vendar sta ga s strokovnimi prijemi obvladala, mu odvzela nož in ga vklenila. Zoper njega je odrejeno pridržanje.

Poškodovani občan in policist sta bila z reševalnim vozilom prepeljana UKC Maribor, kjer so ugotovili da sta oba lažje telesno poškodovana, po nudeni zdravniški pomoči pa sta bila oba odpuščena v domačo oskrbo.

Policisti bodo 71-letnika ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 299/III-II-I Kazenskega zakonika (KZ-1) in lahka telesna poškodba po 122/II členu istega zakona.

Dve prometni nesreči z istim izidom

V četrtek, 1. okotbra, okoli 10. ure je 20-letni moški vozil motorno kolo od Polenšaka proti Dornavi. V Hlaponcih je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal s cestišča in trčil v betonski prepust. V trčenju se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Policisti mu bodo vročili plačilni nalog, o svojih ugotovitvah pa bodo podali poročilo tudi pristojnemu tožilstvu.

Prav tako v četrtek, zvečer okoli 19.20 je 56-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Šalovec v smeri Grab. V naselju Obrež, kjer poteka vozišče v blagi pregledni desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo z vozišča in trčil v prepust. Po trčenju je vozilo dvignilo v zrak in ga preko prepusta vrglo v obcestni jarek. Voznik se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Ptuj. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, sej je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,80 mg/l alkohola. Zagovarjal se bo pri pristojnem sodniku.

Fotografija je simbolična.

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X