728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Na trgatvi Stare trte na Lentu 3500 ljudi

FOTO: Na trgatvi Stare trte na Lentu 3500 ljudi

Z nedeljsko 29. Svečano trgatvijo Stare trte se je uradno pričel 15. Festival Stare trte, ki si jo je po ocenah organizatorjev, Zavoda za turizem Maribor, ogledalo okrog 3500 ljudi. V mesecu in pol se bo v sklopu Festivala odvilo nekaj manj kot 60 dogodkov.

Mestni viničar Stane Kocutar je bil z letošnjo trgatvijo izjemno zadovoljen. Stara trta in potomki so sicer obrodile nekaj manj grozdja kot lani, a le to je po vsebnosti sladkorja nadpovprečno za to sorto. Stara trta je obrodila 40 kg grozdja, njeni potomki pa še 101 kg. Iz tega bodo v kleteh Biotehniške fakultete pridelali približno 27 litrov vina.

Na samem dogodku je bilo trinajstih vinskih kraljic iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, zbrane je ob tej priložnosti nagovoril tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, gospodar Stare trte. Za odlično vzdušje med dogodkom so poskrbeli Ansambel Sozvočja Slovenije, MPG Neuvirtovi Štajerci in Rudi Kraner, Folklorna skupina KUD Franc Ilec in AFS Študent.

Z bogatim in kvalitetnim programom festivala se bo nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu, ko bo potekal prvi tematsko vinsko-kulinarični večer, Festival Kult, Podeželje v mestu in kuhanje v kotličih ter številni drugi dogodki.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X