728×90 – glava
728×90 – glava
Za 17. oktober napovedan vseslovenski shod kmetov

Za 17. oktober napovedan vseslovenski shod kmetov

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bo 17. oktobra v večjih mestih po državi organizirala shode slovenskih kmetov, na katerih bodo ti opozorili na vse večje težave v kmetijstvu in posledice, ki jih ima to na gospodarstvo, razvoj podeželja in celotno družbo.

Shodi, ki se bodo pričeli ob 10. uri, bodo potekali v osmih večjih mestih, tudi v Mariboru in na Ptuju. Kmetijsko gozdarska zbornica se v imenu kmetov zavzema za to, da lahko potrošnik izbere domače izdelke sledljivega slovenskega porekla, da se priznajo dejanski stroški zagotavljanja visokih standardov EU pri pridelavi hrane in da se s kmetijstvom ohranjajo delovna mesta ter poseljenost slovenskega podeželja.

Sicer pa se kmetje soočajo s številnimi težavami; padanje cen mleka po aprilski ukinitvi mlečnih kvot in zaradi embarga Rusije, na trgu so se pojavili viški nekaterih vrst zelenjave, nekateri pridelovalci pa se pritožujejo tudi nad domnevno oteženim dostopom do polic Mercatorja, ki je v lasti hrvaškega Agrokorja. O položaju slovenskega kmeta so  v rubriki Vaše mnenje razmišljali tudi naši poslušalci.

POSNETEK: VAŠE MNENJE

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X