728×90 – glava
728×90 – glava
Postičevi dnevi na Sveti Ani

Postičevi dnevi na Sveti Ani

Na Sveti Ani bodo jesenski čas, ki je predvsem v Slovenskih goricah zaznamovan z vinogradniško dejavnostjo, tudi letos posvetili Francu Postiču, vinogradniku, sadjarju in zdravniku, ki je zaznamoval vinogradništvo na območju Svete Ane.

Letošnji Postičevi dnevi se začenjajo to nedeljo (11. oktobra) s trgatvijo na Postičevi vinogradniško-učni poti – zbor bo ob 9-ti uri pri Jelku Jauku. Zatem – ob 11-ih – pa pripravljajo razstavo grozdja in predstavitev hrane naših babic, in sicer na pokriti tržnici na Sveti Ani. V okviru Postičevih dnevov pa potem še vse do 7. novembra pripravljajo Jesensko likovno kolonijo z razstavo del, ki bodo nastala na tej koloniji, temu bo sledilo še predavanja Boruta Holcmana o nesporazumih ob pobiranju vinskega daca v preteklosti – na predavanju bodo predstavili konkreten primer, ki se je zgodil na Sveti Ani leta 1969. 

Zaključek Postičevih dnevov pa bo torej 7. novembra, ko pripravljajo voden ogled po Postičevi vinogradniško-učni poti in pa tradicionalno martinovanje s krstom mošta, snetjem klopotca in veselim druženjem v središču Svete Ane.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X