728×90 – glava
728×90 – glava
Krajane v Šentilju zanima predvsem varnost

Krajane v Šentilju zanima predvsem varnost

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic je včeraj občinskemu svetu Šentilja pojasnil podrobnosti o namestitvenem centru za begunce, ki so ga pred dvema tednoma postavili v tem kraju.

Seje, ki so jo v Šentilju sklicali na pobudo 11 predstavnikov opozicije na čelu z SDS, se je udeležilo tudi okoli 80 krajanov. Medtem ko je opozicija sejo izkoristila predvsem za kritike župana Štefana Žvaba zaradi po njenem mnenju neustreznega obveščanja javnosti v zvezi s šotoriščem, so krajane zanimali predvsem načrti s šotoriščem in njihova varnost. Dogajanja v povezavi z namestitvijo beguncev v Šentilju in nasploh po Sloveniji pa je Boštjan Šefic pojasnil tudi za našo radijsko postajo.

POSNETEK: BOSTJAN ŠEFIC 

Šefic je ob tem še pojasnil, da bi bili lahko migranti v Šentilju nameščeni do največ treh mesecev, ne pa dolgotrajno, saj v hudi zimi ne morejo bivati v takšnih šotorih. Na vprašanje, kaj bi se zgodilo, če Avstrija zapre meje, je državni sekretar odgovoril, da bodo v tem primeru selili begunce v zidane objekte. Ob koncu je izpostavil, da je tudi včeraj v Šentilju zbranim zagotovil, da bodo v sodelovanju s Policijsko upravo Maribor storili vse, da bodo ustrezno poskrbeli za varnost krajanov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X