728×90 – glava
728×90 – glava
Sprejem novorojenčkov v Sveti Trojici

Sprejem novorojenčkov v Sveti Trojici

V kulturnem domu v Sveti Trojici je 7. oktobra potekal 9. sprejem dojenčkov, rojenih v času od 1. septembra lani do 1. septembra letos.

Tokratni sprejem je bil po številu rojenih otrok največji, odkar je Sveta Trojica samostojna občina, saj se je v tem obdobju rodilo 31 otrok. Za primerjavo – v preteklosti je bilo običajno le 12 do 15 otrok. Kot vsako leto je občina pripravila sprejem s kulturnim programom, v katerem so nastopali otroci, ki obiskujejo trojiški vrtec. Po končanem kulturnem programu je zbrane nagovoril župan Darko Fras – pozdravil je starše in vse navzoče v dvorani in ob tem med drugim povedal, da so izredno veseli vseh novorojenčkov in da je njihova naloga otrokom in staršem pomagati zagotoviti prostor v vrtcu ter tako poskrbeti za rast in razvoj otrok.

Prispevek, ki ga občina namenja za rojenega otroka, to je 180 evrov, je le majhna pomoč družini, je še dodal župan. Prireditev so zaključili s podelitvijo »belih ovojnic« z omenjenim prispevkom občine in rožico ter priložnostnim darilom. To nalogo sta tokrat opravila župan Darko Fras in podžupanja Zdenka Polanec, ki sta vsakemu staršu čestitala za vesel družinski dogodek.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X