728×90 – glava
Cerar z lopato v roki

Cerar z lopato v roki

Minuli petek je premier Miro Cerar položil temeljni kamen na avtocestnem odseku Draženci–Gruškovje, s tem se je tudi uradno začela gradnja prvega, dobrih sedem kilometrov dolgega odseka avtoceste Draženci-Gruškovje.

Kot je povedal Cerar po slovesnosti, je prav položitev temeljnega kamna izkaz pričakovanja, da bo celoten odsek manjkajoče avtoceste končan v skladu z zastavljenim rokom, torej do začetka poletja 2018. Dodal je, da želijo prihodnost soustvarjati tudi z novimi gradnjami. Dars bo za omenjeni projekt odštel 230 milijonov evrov, od česar bo del denarja črpal iz posojila Evropske investicijske banke, še vedno pa potekajo tudi pogovori za okoli 60 milijonov evrov evropskega denarja. Preostanek bo moral pokriti z lastnimi sredstvi.

Na razpisu za prvi del gradnje, je najnižjo ponudbo v višini 46 milijonov evrov oddalo podjetje Euroasfalt iz Sarajeva. Slednje je pred tem že dobilo 6,2 milijona evrov vreden posel uvodne faze drugega dela projekta. Naj spomnimo, da je odsek Draženci-Gruškovje edini 13-kilometrski odsek brez avtoceste med Hamburgom in Solunom.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X