728×90 – glava
728×90 – glava
Akcija „DROBTINICA“

Akcija „DROBTINICA“

16. oktobra zaznamujemo svetovni dan hrane, ki letos poteka pod geslom Socialno varstvo in kmetijstvo: Prekinitev kroga revščine na podeželju. Združeni narodi želijo s tem izpostaviti pomen socialne zaščite pri zmanjševanju revščine na podeželju, kjer živi tri četrtine ekstremno revnega prebivalstva.

Na državnem statističnem uradu pa so pred svetovnim dnevom hrane opozorili, da po svetu več kot milijarda ljudi trpi zaradi lakote ali podhranjenosti, medtem ko smo v Sloveniji lani proizvedli skoraj 55 kilogramov kuhinjskih odpadkov na prebivalca. Ob svetovnem dnevu hrane pa Rdeči križ Slovenije zdaj že nekaj let zapovrstjo pripravlja humanitarno akcijo „Drobtinica“, na kateri zbirajo sredstva za prehrano šoloobveznih otrok, in sicer tako, da prodajajo kruh in druge pekovske izdelke. Akciji se pridružuje tudi Območno združenje Rdečega križa Lenart, akcija pa letos sovpada tudi z dnevom boja proti revščini in lakoti, ki ga zaznamujemo danes 17. oktobra. O vsem tem smo se pogovarjal z vodjo lenarškega območnega združenja rdečega križa Jadranko Koban.

POSNETEK: JADRANKA KOBAN

Akcija  poteka danes  v soboto 17. oktobra med 8. in 11. uro v Lenartu pred trgovino Spar, v Jurovskem dolu pred trgovino Mercator ter na Sveti Ani pred gasilskim domom, v nedeljo 18. oktobra pa v Benediktu pred trgovino Mercator, prav tako med 8. in 11. uro.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X