728×90 – glava
728×90 – glava
Sanacija struge reke Drave

Sanacija struge reke Drave

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor so se v Mariboru sestali s krajani in vodstvom Krajevne skupnosti Malečnik-Ruperče in občine Starše, ki so jim prestavili dosedanje postopke v zvezi s sanacijo struge Drave po zadnjih dveh poplavah.

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor so se v Mariboru sestali s krajani in vodstvom Krajevne skupnosti Malečnik-Ruperče in občine Starše in jim predstavili dosedanje postopke v zvezi s sanacijo struge Drave po zadnjih dveh poplavah. Tako Starše kot Malečnik so poplave v zadnjih letih večkrat prizadele. O tem je več povedal župan občine Starše Bojan Kirbiš.

POSNETEK: BOJAN KIRBIŠ

V Malečniku pa je bilo najhuje leta 2012, ko je bilo – potem ko so Avstrijci po strugi zaradi vremenskih razmer spustili večjo količino vode – poplavljenih več objektov. Drago Peklar, predsednik komunalne komisije KS Malečnik-Ruperče je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da imajo v načrtih, da bi v letih 2017 in 2018 pričeli s postavljanjem protipoplavnih nasipov. Pri določenih objektih naj bi se lotili tudi posamičnih posegov, kot je gradnja protipoplavnih zidov in drugih oblik zavarovanja pred poplavami. »Naše stališče je sicer, da bi bilo treba poglobiti strugo Drave oziroma odstraniti prodnate nanose ter utrditi brežine, s čimer bi omogočili pretok večjih količin vode, ki tako ne bi več ogrožala okoliških prebivalcev. Vendar so nas opozorili, da je potrebno paziti tudi na habitate in druge omejitve, zato bi zadeve reševali z nasipi,« še doda Peklar. Da bi uresničili obljube, pa so potrebna tudi evropska sredstva. Za zdaj ni znano kdaj bi bila sanacija zaključena, niti koliko bodo znašali stroški.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X