728×90 – glava
V Cerkvenjaku slavili Klapovühi in Upanje

V Cerkvenjaku slavili Klapovühi in Upanje

Minuli petek, 16. oktobra, se je pred polno dvorano kulturnega doma v Cerkvenjaku, na že 28-tem Festivalu narodnozabavne glasbe Slovenjegoriškem klopotcu, predstavilo 10 ansamblov iz vseh koncev Slovenije. Komisijo je prepričal Ansambel Upanje, gledalce pa pričakovano domačini.

Nagrajenci

Svojo znanje in uigranost so strokovni komisiji in gledalcem pokazali z izvedbo dveh skladb, zaigrali so eno lastno in eno priredbo ljudske pesmi, kar je posebnost Cerkvenjaškega festivala. Strokovno komisijo, v sestavi Tine Bohak, Tomaža Tozona in Braneta Klavžarja, so s svojim nastopom najbolj prepričali člani Ansambla Upanje, ki so za izvedbo skladbe Sanjal sem prejeli Zlati klopotec. Srebrni klopotec je šel v roke ansamblu Lunca za skladbo Čas hiti, ter bronasti klopotec ansamblu Klapovühi za skladbo Depresija. S priredbo ljudske pesmi Nocoj je ena luštna noč je strokovno komisijo najbolj prepričal Ansambel Srčni Muzikanti. Zmagovalci občinstva so postali Ansambel Klapovühi. Za najboljše besedilo je bilo izbrano besedilo avtorice Alenke Skupek z naslovom Šembidska polka v izvedbi Ansambla Šembidci.

Organizatorji zadovoljni

Organizator Kulturno društvo Cerkvenjak je ponovno dokazal, da se trdo delo, ki ga zahteva organizacija tovrstnega dogodka, izplača. Primož Čuček, predsednik KD Cerkvenjak, je po prireditvi povedal: »Danes smo na našem odru slišali veliko mladih ansamblov. Komisija in publika je izbrala najboljše. Čestitke vsem nagrajencem in veliko glasbenih uspehov tudi v bodoče. Dober rezultat na našem festivalu je dobra popotnica za delo v prihodnje. Na našem festivalu so svojo pot začenjali ansambli kot so Vesele Štajerke, Modrijani, Vitezi Celjski, Žargon in mnogi drugi. Vse ljubitelje narodno zabavne glasbe že danes vabim na 29. izvedbo festivala v Cerkvenjaku, ki bo tretji petek v mesecu oktobru 2016.“

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X