728×90 – glava
728×90 – glava
Prihod beguncev v Šentilj in Gornjo Radgono

Prihod beguncev v Šentilj in Gornjo Radgono

Medtem ko je vlada je po koalicijskem vrhu pozno v noč iskala možnosti, kako bi vojski dali pravno podlago za pomoč policiji na meji, se razmere na naši južni meji še niso umirile, prav tako se ni ustavilo nekontrolirano prehajanje migrantov v Slovenijo.

S policijske uprave Maribor so sporočili, da so v večernih urah avstrijski varnostni organi na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli dodatnih 500 migrantov. Skupno so tako včeraj avstrijski varnostni organi sprejeli 1319 oseb. Minulo noč pa je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj okoli 1388 oseb. V sprejemnem centru Središče ob Dravi je čez dan potekala registracija okoli 400 migrantov. Iz Središča ob Dravi so zvečer v Gruškovje prepeljali še dodatnih 120 migrantov, 330 migrantov pa so prepeljali v nastanitveni center v Gornji Radgoni. Zvečer okrog 19.30 ure so bili policisti od domačinov obveščeni, da je v bližini nogometnega stadiona Zavrč državno mejo nedovoljeno prestopilo okoli 1.000 ljudi, ki so jih tja pripeljali s 15 avtobusi. O prihodu skupine beguncev jih hrvaški varnostni organi niso obvestili. Slovenski policisti so skupino okoli 650 ljudi prijeli v Zavrču, ostale pa v kraju Meje. Številke trenutno nastanjenih prebežnikov po določenih centrih se iz minute v minuto spreminja, mariborska policija pa se ob tem trudi tudi zagotavljati red in mir na obmejnih območjih, še sporoča Miran Šadl.

Marsikdo pa se v teh dneh tudi sprašuje, kako je z nastanitvenim centrom v hotelu Črni les pri Lenartu. Na to in druga vprašanja v zvezi s Črnim lesom je za naš radio povedal namestni vodja omenjenega nastanitvenega centra Martin Breznik.

POSNETEK: MARTIN BREZNIK

O tem, kako se Slovenija trenutno sooča z navalom beguncev, so razmišljali tudi naši poslušalci v rubriki Vaše mnenje.

POSNETEK: VAŠE MNENJE

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X