728×90 – glava
728×90 – glava
V Šentilju danes skoraj 2500 migrantov

V Šentilju danes skoraj 2500 migrantov

S policijske uprave Maribor so nam pravkar postregli z novimi, aktualnimi podatki o številu migrantov na našem območju.

V ponedeljek zvečer je v Slovenijo na območju Zavrča nedovoljeno vstopilo okoli 1000 ljudi, domnevno migrantov. Policisti so vse te ljudi – ugotovili so, da jih je skupno 801, prijeli v Zavrču oz. v kraju Meje, ter jih prepeljali v nastanitveni center Šentilj. V minuli noči je v bližini Goričaka državno mejo nedovoljeno prestopilo še dodatnih 600 ljudi. Vsi bodo nastanjeni v nastanitvenem centru v Šentilju. V omenjeni nastanitveni center je bilo ponoči, poleg že opisanih 801 migrantov, nastanjenih tudi 394 migrantov, ki so bili pripeljani z območja PU Novo Mesto.

Danes zjutraj so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj od naših policistov že sprejeli 300 migrantov. V nastanitvenem centru Šentilj je tako trenutno nastanjenih okoli 1.700 oseb. V sprejemnem centru Središče ob Dravi je ta trenutek že registriranih novih 547 tujcev, ki prav tako čakajo na prevoz v nastanitveni center Šentilj.

Z mejnega prehoda Središče ob Dravi je bilo ponoči v sprejemni center Gruškovje odpeljanih 140 oseb, prav toliko pa v sprejemni center Dolga vas. V sprejemnem centru Gruškovje je trenutno več kot 300 oseb.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X