728×90 – glava
728×90 – glava
Delavnice – Lokalni razvoj LAS Ovtar Slovenskih goric

Delavnice – Lokalni razvoj LAS Ovtar Slovenskih goric

Društvo za razvoj podeželja »LAS Ovtar Slovenskih goric« in občine, ki so društvu priključene (Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj), v procesu vzpostavljanja lokalne akcijske skupine, pričenjajo z aktivnostmi priprave strategije lokalnega razvoja območja za novo programsko obdobje 2014-2020.

Strategija lokalnega razvoja (SLR) je ključni dokument za delovanje vsake lokalne akcijske skupine, na podlagi katere se izberejo projekti za izvedbo ter posledično delijo in upravljajo finančna sredstva.

Vsi, ki želijo aktivno sodelovati pri pripravi strategije lokalnega razvoja, se lahko udeležijo ene od delavnic, ki bodo potekale v oktobru in novembru.

ZA SPLET.doc - OpenOffice.org Writer 22.10.2015 90757

Kot je sporočil predsednik društva LAS OVTAR Slovenskih goric, Andrej Kocbek, bodo delavnice potekale v dveh delih. Po uvodni predstavitvi usmeritev v prihodnjem programskem obdobju in kratkem pregledu dobrih praks izvedenih v okviru LAS v preteklosti, bodo v drugem, osrednjem delu opredeljeni ukrepi, ki jih želijo vsi akterji doseči do leta 2020.

Na delavnicah bo možno oddati tudi projektne ideje za umestitev v SLR. Organizatorji opozarjajo, da ne gre za razpis za prijavo projektov, ampak za povabilo k zbiranju projektnih idej, da bodo v SLR celovito določili cilje, tematska področja in vrste ukrepov za izvedbo do leta 2020, ki odražajo dejanske potrebe območja.

Kocbek še poudarja, da je pomembno, da se tisti, ki želijo črpati sredstva iz razpisov LASa, v proces vključijo že v fazi oblikovanja dokumenta, ki bo podlaga za razpise.

Foto: splet

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X