728×90 – glava
728×90 – glava
V Cerkvenjaku bodo gradili nov pločnik

V Cerkvenjaku bodo gradili nov pločnik

Potem ko so v občini Cerkvenjak v letošnjem letu modernizirali več odsekov lokalnih cest in javnih poti, sedaj pripravljajo projektno dokumentacijo za izgradnjo pločnika ob cesti iz Cerkvenjaka proti Svetemu Juriju ob Ščavnici – od križišča pod pokopališčem do kapele pri granati v dolžini enega kilometra.

Letos bo občina izvedla prvo fazo te investicije in zgradila pločnik od križišča pod pokopališčem do cestnega odcepa v Kadrence. Na direkciji za infrastrukturo v Ljubljani so namreč dosegli dogovor, da omenjeni pločnik zgradijo po fazah v štirih letih. Občina bo zgradila pločnik in javno razsvetljavo, direkcija pa bo preplastila vozišče. Prvo fazo bodo izvedli letos pozno jeseni.

Ker gre pri tej investiciji za sanacijo poškodb, do katerih je prišlo na tej cesti ob izgradnji avtoceste Maribor–Lendava, je bila projektna dokumentacija pripravljena že prej. Vendar pa je sedaj treba veliko starih projektov racionalizirati in na novo projektirati, ker sedaj država za sanacijo cest nima na voljo več toliko denarja, kot ga je imela pred krizo. Zato bo, denimo, odpadla tudi izgradnja dodatnega zavijalnega pasu za vozila, postajališč za avtobuse in še nekaterih stvari, ki so bile prvotno predvidene, še sporočajo iz občine Cerkvenjak.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X