728×90 – glava
728×90 – glava
Referendum o družinski zakonodaji

Referendum o družinski zakonodaji

Ustavno sodišče je pred dnevi odločilo o pritožbi koalicije Za otroke gre zoper sklep državnega zbora, s katerim je ta prepovedal referendum o noveli zakona o zakonski zvezi, ki sicer popolnoma izenačuje pravice istospolnih in raznospolnih parov.

Ustavno sodišče je odločilo, da se razveljavi sklep Državnega zbora o zavrnitvi razpisa zakonodajnega referenduma. Ustavno sodišče je tako dopustilo referendum, kar je pozdravila Metka Zevnik, predlagateljica referenduma. Zelo smo zadovoljni, saj je ustavno sodišče odločilo, kot smo želeli, je dejala Zevnikova. “Imamo voljo in pogum, da gremo na referendum in zmagamo,” je prepričana.

Spomladansko odločitev večine državnega zbora pa je okrcala z besedami, da so poslanci zato, da ljudi poslušajo in sprejemajo zakone, ki so v prid ljudem. Na drugi strani pa v Amnesty International Slovenije takšno odločitev obžalujejo. “Lezbijke, geji, biseksualne in transspolne osebe bi morali biti svobodni, da ljubijo, kogar hočejo, ter imeti pravico, da se zavežejo osebi, ki jo ljubijo in svojo ljubezen nadgradijo tudi s poroko,” so zapisali v izjavi. Mi pa smo za komentar sodbe ustavnega sodišča povprašali naše poslušalce.

POSNETEK: MNENJE

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X